09 Μαΐου 2023

Η Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία για

την απώλεια του Κώστα Β. Κριμπά

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, έφυγε από τη ζωή ένας σημαντικός πνευματικός άνθρωπος της χώρας μας, ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κώστας Β. Κριμπάς.

Ο Κώστας Κριμπάς, ιδρυτικό μέλος της ΕΖΕ, ήταν ένας επιφανής επιστήμονας στο χώρο της εξελικτικής βιολογίας, με εντυπωσιακό ερευνητικό και συγγραφικό έργο, παγκόσμιας εμβέλειας.

Δάσκαλος, με την πλήρη έννοια της λέξης, σημάδεψε όσους είχαν την τιμή και την τύχη να συναναστραφούν μαζί του. Η συμβολή του για τη διάδοση και υπεράσπιση της Δαρβινικής Θεωρίας της Εξέλιξης στην Ελλάδα υπήρξε αποφασιστική όσο και πρωτοπόρα.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα και η Χώρα, είναι εδώ και μερικές μέρες φτωχότερες, αν και είμαστε βέβαιοι ότι το στίγμα που άφησε ο Κώστας Κριμπάς θα αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς για όλους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του.

 

Hellenic Zoological Society

Obituary

Constantine Krimbas

On Monday 5 April 2021 Constantine Krimbas, a prominent scholar in the field of evolutionary biology, passed away.

He was a leading authority on the field and a pioneer in introducing and defending Darwin’s Evolutionary Theory in Greece. He was a founding member of the Hellenic Zoological Society.

Greece and the scientific community are deprived of an academic, who’s mark will remain as a reference and a source of inspiration.

We convey our deepest condolences to his family